Make font size smaller Make font size default Make font size larger

EGE ÜNİVERSİTESİ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Yeni Proje Türleri Başvuruya Açılmıştır

Araştırmacılarımız için yeni proje türlerimiz olan Hızlı Destek Projesi (HZP) ve Doktora Sonrası Araştırmacı Programı (BAP- DOSAP) projeleri başvuruları açılmıştır.

HIZLI DESTEK PROJESİ (HZP):
Normal araştırma projesine dönüşme potansiyeli bulunan kısa süreli ve küçük bütçeli araştırmaların desteklenmesine yönelik projelerdir. Proje süresi en fazla 12 ay ile sınırlıdır.

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACI PROGRAMI (BAP- DOSAP):

Bu programın amacı, farklı disiplinlerden gelen araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemektir. Herhangi bir disiplin/alan kısıtı olmaksızın desteklenmeye hak kazanan araştırmacılar 24 aya kadar Ege Üniversitesi’nde çalışma fırsatı bulacaklardır. Bu programa Ege Üniversitesi dışında Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumundan doktorasını almış olması gerekmektedir. Bu projeye başvuracak araştıracıların, son üç yıl içinde doktoralarını bitirmiş olmaları, Science Citiation Index kapsamında taranan dergilerde bir tanesi birinci isim olmak koşuluyla en az iki araştırma makalesinin bulunması gerekmektedir. Bu program kapsamında başvuruda bulunacak bilim insanının Ege Üniversitesi’nde bir akademik danışmanla birlikte çalışması gerekmektedir.